TURER


Her får du ett sammendrag av ulike turer og hendelser som har vært gjennom årene.


Ulike sider finner du under.

LOW PASS - TOUCH AND GO


Blant våre fjell og fjorder, kyst og øyer kan ein praktisere touch and og og low pass i varierte omgivelser. Og med sjøfly har ein eit vidt spekter av approch og landingsmuligheiter.

 


MIDNIGT FLYING


Midtsommer på våre breddegrader gir muligheit for VFR flyging heile døgnet. Så når forholda ligg til rette for det må ein bare nytte døgnet.

LANGFREDAG 2014


Etter ein lang vinter med mykje "maintenance" og forbereiingar til årets sesong, så var det  godt å endelig kunne nytte denne nydelige langfredagen til å ta årets første tur i eit flott vær.

Etter som Hovden flyplass var stengt for dagen, så var det bare å få klarering fra Vigra Tower til 6000 fot og nyte vår snødekte fjellheim. Turen gjekk til Hjørundfjorden, med Skårasalen, Slogen, Jakta, innover til Bjørke og vidare oppom Sunndalsnipa og EidskyrkjaSida Grodås og Hornindalsvatnet låg så idylisk til, var det berre å ta seg ein svipptur nedom og bruke landingsløyve som eg har fått. Med tanke på all drivveden som ligg langs fjøra der, var eg spent på om det ville være landingforhold. Men etter ein del overflygingar kunne eg konstatere att tilhøva var gode for en "touch and go".

Håper att denne påska gir fleire slike dager som i dag.