TURER


Her får du ett sammendrag av ulike turer og hendelser som har vært gjennom årene.


Ulike sider finner du under.

TIL KALVÅG


For å få ut og opp ett stykk sjøfly i november, så er det mange forhold som skal høve. Vær og vind skal klaffe, flo og fjære bør være der. Og ikkje minst ein skal både ha tid og anledning til å ta seg ein tur.

Denne helga var det full uttelling. Da var det berre å benytte anledniga til å ta seg ein tur til Kalvåg, ytterst ute på Bremangerlandet i Sogn og Fjordane. Ein ynda plass for båtfolk i sommar halvåret.

Turen over Kviven til Nordfjordeid og ut fjorden mot Bryggja, og vidare sørvest tar ca 45 min

 Etter eit par overflygingar ved Kalvåg, for å sjekke forholda, landar vi og taxer inn til Kalvåg og Knutholmen.

Og sidan det no er midten av november, så kan ein også få seg ein bedre julemiddag.

Slettes ingen dårlig avsluttning på årets sesong.

Over Rugsund

From $ 000

PÅ TUR MED HAN FAR


Omsider kom den dagen eg fekk ta med han far på tur. Det er alltids noko som skal komme i vegen, men omsider klaffa det både med været og forholda ellers.

Eg hadde på førehand teke ut flyet og lagt det slik att vi ikkje trengte å ta omsyn til tidevatnet. Ein alltids tilbakevendene faktor når ein holder til opp i ei elv. Men denne gongen hadde vi heile dagen - og den skulle nyttast.
Vi tok turen innover og over Kviven mot Hornindal så vi kunne ha overflyging over slektsgarden på Seljeset. Der min bestemor kom fra og min far var født. Vidare flaug vi oss opp og forbi Hornindals rokken og over mot Bjørke. Vidare ut Hjørundfjorden og opp mot Molladalen, før vi returnert og hadde oss ei landing med påfølgande beinstrekk i Sæbøvika.

Deretter gikk turen til Ørsta og Volda, før retur til Austefjorden. Godt og vel ein 1 times tur med masser av inntrykk.